Bivanjski odmik

Morda čutite, da bi se želeli nekam umakniti. Ali želite stopiti iz vrveža vsakdanjega življenja v lepoto narave, kjer si vaše srce odpočije in telo regenerira. Iščete tako možnost, ki je za vas morda nuja ali zavestna in prava izbira?

Taka možnost obstaja.

7 dni toka življenja, glasbe, gibanja. Povezovanja, počitka, tišine.
V prelepi atmosferi sredi narodnega parka, podprti z okusno hrano.
Enostavnost, avtentičnost, dobri in čutni ljudje bodo v vas odtisnili lahkotnost in lepoto.

Lahko se boste izrazili, kreirali, bili v tišini, sproščeni iz trenutka v trenutek.

Skrb zase bo za vas številka 1.

* več *

KOLEDAR DOGODKOV

gumb_kamp

21. – 28. 7.

bivanjski odmik

mednarodni intenziv

Ko tišina govori, se rodijo velike besede

PRIJAVA NA DELAVNICO

PROGRAM - LOKACIJA - CENA

Ko tišina govori, se rodijo velike besede

7-dnevni mednarodni odmik

* Seminar je zastavljen mednarodno. Govorjeni jezik bo angleški. Če boste potrebovali prevod, vam ga bomo priskrbeli.

Rdeča nit delavnice je notranja lepota zvoka in gibanje. Posvetili se bomo lepoti, vsej lepoti, ki nas obkroža. Lepoti zunaj in znotraj nas.

 • Od kod izvor te lepote?
 • In kako vibracija, zvok lepote, ki jo zaznamo, vpliva na naše telo, emocije in um?
 • Kaj se zgodi?
Skrivnost notranje lepote zvoka posameznika je skrita v njem samem

Vsi se spominjamo skrivnostnega čutenja, ki nas je prevzelo, navdihnilo, sprostilo, vrglo v posebno stanje bivanja, ko smo ob pogledu na neko stvar prepoznali lepoto in nas je ta prevzela. Težko najdemo besede zanjo, a jo čutimo v svoji globini in izražamo v takšnih trenutkih.

Lepota se izrazi, ko sta telo in um ter naše srce in duša v sozvočju s pravim tonom. Kaj to pomeni? Temu se bomo posvetili na delavnici.

Harmonija telesa, uma, srca so odvisni od zunanjih vtisov/življenja: hrane, ki jo jemo, zraka, ki ga dihamo, načina življenja, ki ga živimo, od ljudi, ki jih srečamo, od dela, ki ga opravljamo, od atmosfere, ki nas obkroža, in od vtisov, ki jih prejemamo iz okolja.

Zakaj ljubimo lepoto, zakaj nas pritegne?

Lepota sporoča harmonijo posameznega bitja – lepoto, ki vibrira od nekje izza, v ozadju, v notranjosti. Sporoča tisti neopisljivi, a čuteči zvok, vibracijo, glasbo, ki je v sozvočju z vsem, kar je živo in v neprekinjenem gibanju.

Preden se srečamo, vam v razmislek zastavljam vprašanji:
Kaj poganja lepoto?
Kaj je potrebno, da bi se lepota izrazila takšna, kot je?

Naj za začetek povem, da se lepota prebudi s pravim gibanjem in pravim zvokom. To dvoje je vzajemno in soodvisno.

Gibanje in glasba nas pripeljeta k sili lepote zvoka življenja naše notranjosti/naše duše.
Lepota, ki jo zaznavamo okoli nas, nas opomni, da obstaja. Pripelje nas k lepoti nas samih.

Ko se bomo pozorno osredotočili na čutenje in na besedo lepota, bomo pognali kolesje, ki nas bo peljalo v želeno smer. Na posestvu JandaLa bomo obkroženi s čudovito atmosfero lepote, dobrega zraka, prijetnih ljudi, neokrnjeno naravo, vodo. Pobožal vas bo veter, prav poseben veter, ki vas bo zmehčal in sprostil.

 
Vaš kažipot na tej poti k individualni duši, kot jo poimenujejo nekatera védenja, bo Kristina De Ventus.

Kristina je prepoznavna po svojevrstnosti vodenja. Prepozna lepoto Pantha Rhei/toka življenja, njegove modrosti, inteligence in čiste sproščenosti iz enega zavestnega trenutka v drugega. Davno nazaj jo je življenje poučilo in pravi:

“Življenje je čutiti lepoto duše. Lepota, s katero postane gibanje skozi življenje lahkotno, tiho, umirjeno, a hkrati polno ognja strasti, harmonično, v sozvočju s tokom življenja.”

Kristina je priznana mednarodna inštruktorica gibalnih in plesnih tehnik. Spoznanja uspešne in bogate 32-letne profesionalne plesne kariere – bila je svetovna ter štirikratna državna prvakinja, sodelovala je v prestižnem plesnem teatru Alvin Ailey v New Yorku – ter dolgoletnega raziskovanja človekovih potencialov je strnila v metode, ki preko gibanja, tehnik sproščanja in dihanja vodijo v stanje prisotnosti, sproščenosti, zavedanja, kreativnosti, ravnovesja, dobrega počutja in veselja do življenja.

Kristinino učenje je lahkotno, sproščeno, avtentično, strokovno, igrivo, iz trenutka v trenutek, saj kot pravi, drugače ne zna poučevati. Več o njej preberite tukaj.

Nekoč so ljudje čutili, bili so odprti navznoter in navzven

PLAYBOY, 2016

Tehnike in metode na poti k lepoti

Tehnike in metode

POVZETEK

 • Sistem Gurdjieff, Izvorni sveti plesi -> *opis* 
 • Vrtenje -> *opis*
 • Meditacije (različnih vrst) -> *opis*
 • Ishmech, ples brez forme -> *opis*

* Informacija za udeležence, ki delo Kristine De Ventus poznate – ta seminar bo preplet vsega, kar Kristina poučuje. Lahko bi mu rekli tudi jagodni izbor.

 
Kako bo seminar izgledal v praksi?
 • Jutranja meditacija, aktivacija diha življenja
 • Kundalini meditacija

 • Prebujanje in stik z naravo. Obisk nenaseljenega otoka z neokrnjeno naravo, kjer se prosto pasejo konji, kjer mogočno stojijo stoletna drevesa, gnezdijo ptice in žuborijo rečni rokavi.
 • Modrost telesa, telo ve. Krepilne vaje za ohranjanje in vzdrževanje mišičnega tonusa, nežne, prijetne vaje za harmonizacijo diha, fizičnega telesa, zavedanja in direktnega čutenja.
 • Izvorni sveti plesi Gurdjieff: gibanje in glasba za harmonizacijo telesa/emocij/uma. Vsak dan. Gre za učinkovit sistem za harmonizacijo in deavtomatizacijo človeka, doseganje stabilnosti in razvoj višjih stanj inteligence.
 •  Sozvočje z naravo in posebnimi instrumenti.
 • Ljubljenje med glasbo in eksistenco: ples neforme, duše, svobodni ples Ishmech.
  Ishmech vodi k popolni harmonizaciji človeka. Je plesno-gibalna metoda. Udeleženca dvigne v sočutenje glasbe in eksistence, izhajajoč iz enostavnosti lepote duše in srca. Zvok glasbe, ritem in dih ga peljejo v svobodo in popolnost v danem trenutku. Kreacija nastaja iz posameznikove svobode gibanja iz zdaj v zdaj.
 • Nočno ali jutranje uglaševanje z naravo – meditacija
 • Fino uglaševanje: prepoznavanje lepote glasbe, glasu, zvokov in njihovega gibanja ter vpliv na notranjo in zunanjo atmosfero.
 • Vrtenje – starodavna tehnika
  Vrtenje sprva harmonizira fizično telo (lahkotnost, osvojiti sposobnost vrtenja na eni točki), potem postane sozvočje z dihanjem. Gibanje, prežeto z vitalno silo, pomaga postaviti v balans desno in levo stran telesa, zmehčati mišice, odpreti energetske tokove, regenerirati telo in postaviti okostje v naravno lego. Med vrtenjem se ustvarijo pravi pogoji, ki merijo v prostor/ jedro naše Biti, da razumemo izkušnjo.
 • Kreativna komunikacija skozi telo: dovoli si biti.

Vse meditacije, tehnike, gibanja so kreirana tako, da vam služijo kot orodja k bolj subtilnemu zaznavanju, globljemu čutenju vaše individualne narave, ostremu in čistemu umu ter enostavnosti in lepoti lastne duše. Kreirali bomo tišino, da bi lahko zaznali in si dovolili čutiti globlje – lepoto. In kaj je izza nje.

 • Druženje ob ognju, savna, bazen s slano vodo, razgledni počivalni kotički.
  Posestvo je dovolj veliko, da boste lahko počivali v sebi, se sprostili in regenerirali ter bili v tišini.

Naj te ne skrbi, kako bo. Dovoli si, prepusti se, sprosti se in prični – uživaj v Pantha Rhei.

Dokler nisi zgrožen nad sabo, o sebi ne več ničesar

SENSA, 2018

Telo – inštrument življenja

PODCAST, 2023

Zakaj posestvo JandaLa?

JandaLa, posestvo sedmih vetrov

Kristina De Ventus je na tem unikatnem biseru delavnice že vodila. Vrača se, ker okolje na vsakem koraku in z vsakim detajlom premišljeno podpira vsebino delavnice.

Masivni les z dušo, zgodbe izbranega kamenja, šepetanje vegetacije, sedem blagodejnih vetrov, z minerali bogata voda, ki pomaga pri vzdrževanju ravnovesja elektrolitov v telesu.

Posestvo je umeščeno v narodni park Fruška gora. Fruška gora slovi po največjem lipovem gozdu v Evropi. Lega gore in njena vegetacija ustvarjajo specifično klimo, ki izjemno blagodejno vpliva na telo in psiho. Pri tem imajo pomembno vlogo veter in zračni tokovi, ki jih imenujemo roža vetrov. Za vetrove, ki se križajo nad tem čarobnim krajem, domačini pravijo, da so, kot bi bili ustvarjeni, da človeku pomagajo pozdraviti telo in pomiriti duha.

Priznani poslovnež je rekel, da se je v dveh dneh na posestvu spočil in regeneriral bolje kot v 14 dneh dopusta.

Wellness in sproščanje

 • Bazen s slano vodo
 • Jacuzzi na prostem s pogledom na Donavo in zvezdnato nebo
 • Savna
 • Kotički za počivanje
 • Tik ob posestvu se vije reka Donava. Zjutraj boste lahko občudovali meglice na vodi in prebujanje množice različnih ptic, podnevi plovbo čolnov in ladij, zvečer pa osupljive sončne zahode.

Posestvo je oddaljeno manj kot uro vožnje od Beograda in Novega Sada, od avtocestnega priključka pa 8 km.

Za delo so tu optimalni pogoji. Na posestvu smo sami in vse aktivnosti prilagajamo svojemu ritmu, brez motenj zunanjega sveta.

Program bo potekal tudi v 140 m2 veliki dvorani, zgrajeni iz naravnih materialov. Ozvočenje je vrhunsko, tla so prilagojena za gibanje in ples. V sklopu objekta so tudi sanitarije in tuši.

Vtisi udeležencev

Povedali so:

 • Ples Ishmech prinaša fantastično telesno počutje. Res se popolnoma razgibaš, telo se sprosti. Fenomenalen je občutek, ko se zaveš, kaj se dogaja. Začneš čutiti energijo v telesu, potem celo telo, tudi npr. utrip srca, postaneš pozoren na način, kako dihaš. Počasi se vračaš nazaj k temu, kar naj bi človek bil, k samemu sebi, k naravi. Ples sčasoma postane fantastična meditacija. Res lahko odklopiš um in se prepustiš veselju, radosti, energiji, boljšemu počutju.
 • Delavnice Gurdjieff so zame nekakšen laboratorij za aktivno raziskovanje, koliko telo zmore (telo, čustva, um). Ugotovila sem, kje sem šibka. In tudi, kje sem močna. To mi je dalo razumevanje o sebi, o tem, kako sem narejena. Čustva, ki so me spremljala vsak dan – jeza, strah, da zamrzneš – sem varno raziskovala s Kristino. Ugotovila sem, da svet ni grozen, da zmorem. Odprla so se mi vrata, da sem to sploh lahko raziskovala. Danes je zame najbolj dragoceno to, da nisem več ujeta.
 • Učinki vrtenja so me pripeljali do tega, da čutim. Vse, kar je prej deviiralo od sredine – notranji nemir -, so bile moje napake, nerazumevanje in neskladnost s tem, kar je. Tako preprosta in navidezno nesmiselna tehnika me je naučila več o razumevanju sebe kot leta študija psihologije.
 • Vrtenje je spreminjanje od starih vzorcev. Prebudijo se smeh, radoživost, otroška duša v nas. Z vrtenjem dobimo vpogled v dogajanje v sebi iz neke druge perspektive, frekvence, valovanja. Tornado ali kaos, ki ga na prvi pogled od zunaj navidezno ustvarjamo z vrtenjem, se na znotraj spremeni v mir, osredotočenje, sprejemanje ter integracijo vsega, kar smo.
 • Tehnike res delujejo. Vidim spremembe, Kristini zaupam in verjamem, da ustvarjam boljšo sebe.
 • Do blokad in nalepk, ki sem jih odkrila na 7-dnevnem programu, bi verjetno prišla tudi sama. Vendar bi za to potrebovala leta. Tukaj sem to dobila na pladnju, samo vzeti sem morala.

O KRISTINI DE VENTUS

 • Od Kristine se učim subtilnosti v gibanju in bivanju. Za predajo nisem se srečala človeka, ki bi se predal globlje kot ona. Njen dotik, glas, energija in prisotnost pa sta mi božanska.
 •  Kristina je zelo potrpežljiva. Vse, kar se zgodi, sprejme. Zato jaz lažje sprejmem. “Ta trenutek je mimo. Spusti. Kar si doživela, si doživela.” Kristina ne dovoli, da bi šel prehitro naprej, ampak gradiš temelj. Potem se zgodi rezultat, nato to stanje živiš. Ni treba skoz na delavnice hodit.
 • Kristinino vodenje je iskreno. Čutim njeno predanost in vero v vse, kar počne. Vse dela s srcem in vloži celo sebe in to se čuti. Čuti, kdaj kako delovati in to vedno v dobro človeka. Zaupam ji.
prijava_na_e-novice

Cena, bivanje, transport

Datum delavnice

21. – 28. 7. 2024      
Prihod: od 14:00 – 17:00
Odhod: dopoldne, po zajtrku

 Prijave so odprte do 27. 4.  ⇒  *prijava*

Lokacija: posestvo Jandala, narodni park Fruška gora, Srbija
50 km od Beograda, 40 km od Novega Sada
8 km od avtoceste
Posestvo je zaprtega tipa, na njem bo samo naša skupina.

Cena delavnice

590,00 EUR – za zgodnje prijave do vključno 29. 3.
680,00 EUR – za prijave od vključno 30. 3.

Prijavo potrdite z vplačilom nepovratne akontacije v višini 300 EUR. S tem postane vaša prijava veljavna. Podatke za nakazilo prejmete po oddani prijavi. 

 *prijava*

 

Cena bivanja

Hrana in prenočišče: 72 – 80 EUR/dan.

⇒ Vrsto prenočišča izberete TUKAJ

Bivanje plačate na lokaciji. Sobe so načeloma dvoposteljne. Če bodo kapacitete dopuščale, bo možno izbrati tudi enoposteljno sobo.

*Turistična taksa trenutno znaša 70 RSD (0,7 EUR) po osebi na noč. Plačate jo na lokaciji.

 

Transport

Avto
Iz Ljubljane je dobrih 5 ur vožnje.

Letalo
Najbližje letališče: Nikola Tesla – Beograd
Cena za transfer letališče – posestvo JandaLa
*65 EUR (4+1), osebni avtomobil. Cena velja na avto, ne na osebo.
*85 EUR (7+1), kombi. Cena velja na kombi, ne na osebo.

 *prijava*
prijava_na_e-novice

.