O Ishmechu

Plesno-gibalna metoda Ishmech je celostno zasnovan sistem, s katerim z individualno harmonizacijo gibanja in izražanja najdemo lasten inteligentni način gibanja. Z vodenimi vajami se sprostimo in spontano zaplešemo. Postanemo gibljivi, čutni, polni energije.  

Z umestitvijo telesa v prostor in hkratnega svobodnega pretoka vitalne sile, telesu omogočamo samozdravljenje, regeneracijo, odločnost, vztrajnost, razumevanje, shranjevanje življenjske energije in stabilnost. Stabilen človek z lahkoto deluje v življenju, ker je njegovo telo prožno, mehko, čuteče in zavest usrediščena.

Vodi Kristina De Ventus, svetovna in štirikratna državna prvakinja ter priznana mednarodna inštruktorica plesa. Vse svoje znanje, izkušnje in proučevanja je strnila v lastno metodo, ples Ishmech.  

Ishmech je priljubljen med ljudmi:

  • ki iščejo telesu prijazno, raznoliko in varno vadbo
  • ki jim ustrezata tako dinamičnost kot umirjenost
  • ki želijo spoznati bit meditacije
  • ki želijo razvijati svoje potenciale

* več *

Čas - prostor - (ne)forma gibanja

SENSA, 2016

prijava_na_e-novice

KOLEDAR DOGODKOV

Tematske delavnice

gumb_ishmech_intenziv_S

14. 5. 

9:30 – 12:00

Življenje je igra

ples Ishmech/ 45 €

Ljubljana Vič

ali v naravi

gumb_ishmech_intenziv_S

10. 6. 

18:00 – 21:00

Življenje je igra

ples Ishmech/ 45 €

Ljubljana Vič

Kontinuirane delavnice

gumb_ishmech_kontinuirano_S

TOREK

6:25 – 7:25

Življenje je igra

PLES Ishmech

50 € za 4 obiske

Ljubljana Vič

gumb_ishmech_kontinuirano_S

ČETRTEK

18:30 – 20:00

Gibanje k Prisotnosti

PLES Ishmech

65 € za 4 obiske 

Ljubljana Vič

PRIJAVA NA DELAVNICO

OBVESTILA UDELEŽENCEM

OBLAČILAUdobna, primerna za prostočasne dejavnosti.
OBUTEVBosi ali v nogavicah.
LOKACIJAProstor je pozimi topel, poleti ravno prav klimatiziran.
Po delavnici se je možno oprhati.
Brezplačni parkirni prostori so v neposredni bližini.
ČASOVNICANekaj dni pred delavnico vam pošljemo zadnje napotke
Prostor odpremo 30 minut pred začetkom.
Zaradi registracije pridite vsaj 15 minut pred začetkom. Začeli bomo točno.
ZA DOBRO POČUTJE IN NEMOTENO DELOProsimo, da na delavnice ne prihajate odišavljeni z dezodoranti, eteričnimi olji ali parfumi.
Mobilni telefon naj bo izklopljen.
Fotografiranje, avdio ali video snemanje ni dovoljeno.
PRIJAVA/ODJAVAPostopek prijave in pravila odjave si preberite tukaj.
DOBRO JE VEDETINaslov [email protected] shranite v imenik ali ga označite kot ‘Never block sender’, da naša pošta ne bo pristala v ‘spam/junk/nezaželeni/vsiljeni’ pošti. Gmail uporabniki poglejte tudi v zavihek Promocije.

prijava_na_e-novice

.

O Ishmechu

Sistem harmoničnega gibanja poveže telo in um. Z vzpostavljanjem stika z inteligenco telesa le-ta človeka povrne v njegovo prvobitno stanje. To je stanje telesa, ki je osvobojeno trdot, napetosti, strahov, stresa, nečutenja, nedoživljanja. Hkrati aktiviramo uspavane notranje energije. Porodijo se radost, ekstaza, užitek. Povrnemo si samozaupanje. Podamo se v avanturo s samim seboj. Popolna svoboda bivanja nam omogoča lastno kreiranje skozi življenjske situacije.  

Ishmech je pospešena pot k gibanju lastne inteligence telesa, umirjenemu umu in vrnitev k lastnemu potencialu.

Delavnice so sestavljene iz segmentov plesa ter vaj za raziskovanje telesa, raztezanja z dihanjem, razvijanje čutenja, odpravljanje mišičnih napetosti in telesnih nepravilnosti ter odpiranja energetskih centrov.

Dela se individualno, v paru in v skupinah. Delo je sproščeno, a zahteva našo budnost in pripravljenost za spremembo.  

Ishmech je primeren za vsakogar, ki želi preko direktnega doživljanja poglobiti znanje in razumevanje ter telo uporabiti kot orodje za spoznavanje sebe, življenja ter pomembnosti medsebojne korelacije živih bitij z uporabo lastne inteligence telesa.

Z gibanjem do modrosti telesa

NAPOVEDNIK 2015

Učinki

Aktivira se vitalna sila. Razumevanje njenega delovanja je osnova za oskrbo vseh vitalnih telesnih funkcij.

Okostje in mišičevje se povrne v harmonično stabilno stanje (sproščena in gibljiva medenica, sklepi, hrbtenica, vrat …).

Izboljšajo se položaji prisilne drže, hoja, sedenje.

Dihanje se spontano odpre in se uskladi z gibanjem.

Obuja sinapse v možganih ter vzpostavlja zavedanje, usmerjenost, prisotnost, stabilnost.

Poveča se samozaupanje. Sposobni smo odreagirati brez vnaprejšnje zaskrbljenosti in v skladu s situacijo.

Naučimo se sprejeti in razumeti, da takšni, kot smo, smo popolni in da imamo možnost zavestne spremembe.

Zmanjšuje potrebo po spanju. Zaradi vseh učinkov Ishmecha smo namreč mirnejši in sproščeni, hitreje se regeneriramo in imamo več energije – zato tudi hitreje zaspimo, spimo globlje in se spočijemo.

Medenica, izvor življenjske energije

Karma plus, 2017

Tematske delavnice

Naslednje tri mesece – april, maj, junij – bomo namenili prebujenju, aktivaciji gibanja, plesu, radosti, sejanju, čiščenju, opazovanju, rezanju starega. V stiku z naravo, ki nam kaže pot. Vse je igra življenja.

PRISOTNOST bo vodilna tema
na 4 četrtkovih terminih
18.30 – 20.00
12. 5. * 19. 5. * 26. 5. * 2. 6.
65 € za 4 obiske
Delavnica 4 obiskov je spodbuda k gibanju in opazovanju.
V gibanje bomo spravili naše možgane in aktivirali povezave sinaps.

IGRA bo vodilna tema na terminih
ob torkih zjutraj
6.25 – 7.25
50 € za 4 obiske
in
na 3-urnih delavnicah
* 15. 4. / 18-21 h / petek
* 14. 5. / 9.30 – 12.00 / sobota
* 10. 6. / 18-21 h / petek
45 € za 1 termin

.

GIBANJE K PRISOTNOSTI

Gibajmo se. Čim več. V pravo smer. Tako in na način, da bomo zdravi, voljni, nežni, ognjeni, radostni, spontani, kreativni.

4 x ČETRTEK

Fizično telo je naše plovilo. Znotraj nas je vibracija, sila, notranji ogenj, voda … Pred očmi imamo naravo, ki je v gibanju, in zato čista, lepa, spontana. Gibajmo se, plešimo, kreirajmo, smejmo se.

Gibanje je fizičnemu telesu vredno iz mnogih razlogov. Ko dihamo na pol mrtvo, naše telo iz zraka ne dobi dovolj aktivnih elementov, ki telesu služijo za obstoj, delovanje, kreiranje – govorim o življenju, ne o životarjenju.

Delavnica 4 obiskov je spodbuda k gibanju in opazovanju. V gibanje bomo spravili naše možgane in aktivirali povezave sinaps. Desno in levo možgansko polovico aktivirali k sodelovanju. Naravno je sodelovati s telesom in ne biti ločen od telesa. Naravno gibanje je enostavno, enosmerno, le eno. Povezali bomo glavo in srce – celo telo.

Dotaknili se bomo fizičnega telesa, srca in zavedanja. Enostavno in naravno je, da karkoli v življenju počnemo, za to uporabimo ravno pravšnjo količino goriva. Kot rezervoar za gorivo v avtu. Če ga ne natočimo, ostanemo na cesti.

Telo je čudežno in čudovito je biti v stiku z njim, ga poznati, sodelovati z njim in mu prisluhniti. Čiste in enostavne vaje v gibanju, glasbi in opazovanju: gibamo se, opazujemo gibanje in nato zopet opazujemo. Čudovito in navdihujoče je živeti življenje zdaj, zdaj in zdaj.

Prav tako je naravna ravno pravšnja uporaba tonusa mišic za določeno aktivnost, ki jo počnemo. Pa naj bo to košenje trave, risanje, ples, petje, odvijanje žarnice, pogovor s partnerjem, zlaganje drv, predavanje, kreiranje …

Kako boste od delavnice odnesli čim več?
Pričakovanja pustite na parkirišču pred dvorano. Poskusite se predati. Opazujte, da boste dobili lastno izkušnjo. Potem veste sami.

Kaj nam gibanje k Prisotnosti prinese:
• Ni prostora za misli, aktivira se zavedanje
• Pot k čistemu, naravnemu gibanju
• Aktivacija naših čutil – zunanjih 5 in notranjih
• Povezovanje desne in leve možganske polovice in sodelovanje med njima
• Povezava telesa, srca in zavesti
• Pomen čistega počivanja – ne delam nič, počivam

Rezultat takšnih gibanj in plesa se zgodi, ko jih počnemo nekaj časa. Vložek vaše Prisotnosti in pripravljenosti ter volje – to je ključno.

.

.

ŽIVLJENJE JE IGRA

TORKI ZJUTRAJ IN 3-URNE

Kadar rečemo, da igramo pozitivno ali negativno vlogo, to razumemo kot individualni pogled posameznika. Plus ali minus – vse je isto in je življenje. Poskusite!

Pot k naravnemu, avtentičnemu je lahko tlakovana tudi z igro.

Stik z naravnim izgubimo že v rani mladosti. Mi moramo nekaj biti, nekaj delati, nekaj misliti. Ne bo šlo. V gibanju, naravi, kemiji se vse dogaja s čisto zavestjo brez vmešavanja glave, ki misli, da ve. Avtentičnost, čutnost, sočutje tudi kaj kmalu izgubimo. Sočutje, pravijo viri, izgubimo v dobi po puberteti.

V različnih vlogah, igranih formah bomo opazovali avtentičnost in naravnost giba. Spoznati nekaj novega, kar morda ni ravno naša esenca, nam pomaga biti v stiku s svojo bitjo in pri razumevanju, povezovanju in lažjemu sodelovanju z drugimi.

Igra pomeni biti to, kar kaže tvoja forma telesa – naravno, avtentično, skladno.

Primer: ko se nekdo na silo smeji
Če se nekdo do sedaj ni smejal, bo sprejel zavestno odločitev, da se bo smejal. Kotičke ustnic bo zavestno dvignil navzgor. Ko igramo nekaj, česar še nismo izkusili, vstopamo v naravo takšnega položaja. Resda je neznano, a dovolimo si spoznati čistost določene forme. Kajti vse drugo bo robotsko, nenaravno, odbijajoče.

Doživeti popolno in čisto, brez odpora, sodbe, pričakovanj. Pozitiven odnos k drugačnosti pomeni odpreti se, sprejeti, videti realnost. Neumno je biti v svojem ego centriranem krogu, kjer imamo idejo, iluzijo, da obstajamo le mi.

S spontanimi, igrivimi in koristnimi vajami ter plesom za vsakdanje življenje se bomo igrali, poskusili nekaj novega, drugačnega in neznanega.

Odprite se in stopite v neznano. Ko vzklije védenje, potem vemo in se odločamo. Pomemben je pristop in priprava na življenje v skladu z našo naravo, ki je individualna.

.

.

Povprašala sem udeležence, kaj jim je takšno gibanje in ples vneslo v življenje:
Stvari ne padajo več iz rok
Zavedam se, kaj počnem
Imam več energije in sem postal nasmejan, pozitiven
Imam veliko časa
Moje telo je mehko, graciozno, prav tako tudi moja komunikacija in odnos z ljudmi
Ne jamram več
Nisem len
Vem, kam kaj odložim
Postal sem zares organiziran
Sestanki, ki jih vodim, imajo namen in tudi rezultat
Ne obljubljam več nekaj, če vem, da tega ne bom storila
Moje telo je mehko in slišim ga
Nisem utrujena
Manj sanjarim
Razumem, kaj je zgrajen konstrukt
Bolj sem odločen in stabilen
Znam pogledati stvari realno, takšne kot so
Nimam več izpadov
Ne dvomim
Znam počakati na pravi trenutek
Znam se odločiti in postaviti meje
Ko nekaj počnem, sem zares pri stvari

.

*Koledar dogodkov*

prijava_na_e-novice

.