INTELIGENTNO GIBANJE

Izjava o zasebnosti

1. SPLOŠNO

Upravljalec osebnih podatkov je: KRISTINA DE VENTUS – PLESALKA IN PEDAGOGINJA (Rupa 38a, 4000 Kranj), v nadaljevanju HBI. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na [email protected].

HBI se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Zbrane osebne podatke bo HBI uporabljal izključno za namene izvedbe in promocije programov ter delavnic, ki jih ponuja.

2. UPORABA OSEBNIH PODATKOV

HBI za potrebe izvedbe in promocije programov ter delavnic zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove osebne podatke:

 • ime in priimek
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 •  naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
 • kontaktno telefonsko številko
 • državo bivanja
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletni strani.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, HBI ne odgovarja. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, s katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

3. PIŠKOTKI IN IP NASLOVI

Spletna stran za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.
Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske.

 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave

 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani.

  Onemogočenje piškotkov
  Ob prihodu na spletno stran se sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

4. IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV

Upravljalec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne strani. Upravljavec ne bo brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljalca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavah na programe in delavnice, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljalec bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo oz. kot je nujno potrebno za skladnost z veljavno zakonodajo.

5. IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Spletno mesto HBI ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vse pri upravljavcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z upravljavcem.

6. PRAVICA DO OBVEŠČANJA

Uporabnik ima pravico do brezplačnih informacij o njegovih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: [email protected] ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila: po prijavi na e-novice bosta vaše ime, telefonska številka in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob prijavi, oz. naročilu na e-novice obkljukano posebno polje, ki vam omogoča oddajo spletnega obrazca.

V primeru vpisa e-mail naslova na Facebook ali v obrazec na spletni strani www.hbi.si, bomo vaš e-poštni naslov shranili za namene obveščanja o stvareh, povezanimi s programi in delavnicami. Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo “Odjava” oz. “Unsubscribe” na dnu e-poštnih sporočil.

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov [email protected].

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

7. DODATNA POJASNILA

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov [email protected].

Avgust 2020.

prijava_na_e-novice

.